Δύο πανδωδεκανησιακά βραβεία, ένα νέο Συμαϊκό βραβείο, ένα έπαθλο και δύο υποτροφίες, απονέμει ο Σύλλογος μας όπως μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά παρακάτω:

 

Α.) Βραβεία

1. "ΠΑΝΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ"

Ο Κοινωνικός Σύλλογος Συμαίων «Ο Πανορμίτης», τιμώντας τη μνήμη επιφανών Συμιακών, απονέμει:

α.) Βραβείο εις μνήμην Δημοσθένους Χαβιαρά
Για συγγραφείς Ιστορικών, Λαογραφικών, Γλωσσολογικών και άλλων έργων που αναφέρονται στην Ιστορία και τον Πολιτισμό των Δωδεκανήσων (συνολικά ή ενός νησιού).

β.) Βραβείο εις μνήμην Κώστα Βαλσάμη
Για λογοτέχνες (ποιητές, πεζογράφους, θεατρικούς, συγγραφεις κ.λ.π.), και για καλλιτέχνες (γλύπτες, ζωγράφους, μουσικούς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, τραγουδιστές, καλλιτέχνες φωτογράφους κ.λ.π.) με έργα σχετιζόμενα, κατά προτίμηση, με τα Δωδεκάνησα. Οι βραβευόμενοι και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να έχουν Δωδεκανησιακή καταγωγή.

2.  "ΣΥΜΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ"

Ο Σύλλογος μας «Ο Πανορμίτης», εθέσπισε ένα νέο Βραβείο, με το οποίο θα τιμούνται επιστημονικές, λογοτεχνικές ή καλλιτεχνικές προσφορές που σχετίζονται με τη Σύμη. Το νέο Βραβείο θα χορηγείται εις μνήμην του καθηγητή Σωτηρίου Αγαπητίδη.

3. "ΕΠΑΘΛΟ"

Το «Έπαθλο ιατρού Νικήτα Αγαπητίδη» από χορηγία της οικογενείας του στη μνήμη του, για νεοεισερχόμενο Συμιακό φοιτητή ή φοιτήτρια με την καλύτερη επίδοση σε Ιατρική, κατά προτίμηση σχολή ή άλλη σχολή υγειονομικού τομέα.

 

Β.) Υποτροφίες

Χορηγούνται δύο υποτροφίες από τα έσοδα Κληροδοτήματος της Τερψιχόρης Ζουρούδη – Καραμούζη:
α.) για φοιτητή/τρια Α.Ε.Ι.κάτοικο Σύμης.
β.) για φοιτητή/τρια Α.Ε.Ι. κάτοικο Χάλκης
Οι υπότροφοι φοιτητές/τριες πρέπει να έχουν, πέραν των άλλων όρων, καλή και προοδευτική επίδοση καθ΄όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.